Ubud, Sanur en door naar Nusa Lembongan – Indonesië

We besloten om onze reis voort te zetten van Ubud naar Sanur.

Sanur

In Sanur hebben we onze backpacks in onze kamer gelegd, onszelf opgefrist en zijn we daarna doorgelopen naar het strand! We hebben heerlijk zitten dineren aan het strand! Dat is zeker een aanrader in Sanur. Aangezien wij niet van plan waren te blijven in Sanur heb ik helaas geen tips voor Sanur.

Heerlijk dineren in Sanur
// Heerlijk dineren in Sanur //

Met de boot naar Nusa Lembongan

In de haven van Sanur hebben wij bij Rocky Tours een ticket gekocht voor de boot naar Nusa Lembongan. Van Sanur ben je in ongeveer een uur met de boot op Nusa. Na aankomst op het strand van Nusa werden wij met onze spullen in een klein busje naar onze bestemming gebracht.

De boot naar Nusa Lembongan
// De boot naar Nusa Lembongan //

Sunset Garden

Onze bestemming op het eiland Nusa Lembongan was Sunset Garden. Sunset Garden ligt op ongeveer 10 minuutjes lopen van het strand en maar 5 minuutjes van Sandy Bay Beach Club waarover later meer in dit artikel. Sunset Garden had een fijn buitenzwembad en wij konden er mooi een scooter huren. Daarnaast biedt de eigenaar ook aan om je te vervoeren naar bijvoorbeeld Mushroom Beach, Devil’s Tears, Dream Beach en Sunset Beach. Het eiland kun je eigenlijk niet te voet verkennen. De eerste tip is dan ook: huur een scooter!

Sandy Bay Beach Club

Op meerdere blogs had ik al gelezen dat Sandy Bay Beach Club een waar paradijs is. Het was maar een paar minuutjes lopen van onze accommodatie en dus besloten we er de eerste dag naartoe te wandelen. We hebben hier genoten van een heerlijke lunch, gedobberd in het infinity pool, met onze tenen in het zand gezeten en geslurpt uit een verse kokosnoot! We hebben hier ook nog een keer ’s avonds gegeten. Het is hoe dan ook een aanrader om een bezoek te brengen aan Sandy Bay Beach Club. Vanuit deze plek heb je overigens uitzicht op Devils Tear’s, waarover later meer.

Sandy Bay Beach Club
// Sandy Bay Beach Club //

Snorkelen

Wat echt een aanrader is op dit eiland is een snorkeltrip. De reden is uiteraard deze fantastisch mooie plek maar daarnaast ook de kans om manta roggen te spotten. Wij hadden geluk want wij hebben ook daadwerkelijk een manta rog gezien. Er waren deze dag niet veel roggen te zien maar op afstand hebben wij er toch een gespot. Een manta rog kan maximaal een spanwijdte van om en nabij 7 meter hebben. Het zijn echt indrukwekkende beesten. De manier waarop zij zich voortbewegen, op een hele rustige manier, is mooi om te zien! Het was zeker een van de hoogtepunten van de hele vakantie. Naast een manta rog hebben we onder andere ook een koraalduivel (lion fish), Amphiprioninae (clown fish) en maskerwimpelvis.

Heerlijk gesnorkeld in Nusa Lembongan
// De mooie onderwaterwereld en de maskerwimpelvis //
De lion fish
// De koraalduivel a.k.a lion fish //

Kajakken

Naast snorkelen zijn we ook gaan kajakken. We zijn met een kajak door een stuk van het Mangrove Forest (bos dat is gegroeid op laag water) gevaren. Het Mangrove Forest is heel dicht begroeid waardoor je niet heel ver kunt komen. Het is echter wel leuk om te kajakken en ook om het Mangrove Forest te verkennen.

Kajakken in het Mangrove Forest
// Kajakken in het Mangrove Forest //

Een rondje rond het eiland

Zoals eerder aangegeven is het echt een aanrader een scooter te huren. Op deze manier kun je ook heel gemakkelijk het eiland verkennen. Wij hebben zoveel gezien de dag dat we besloten om met de scooter op verkenningstocht te gaan. Denk aan parelwitte stranden, helder water en het hoogste punt van het eiland met uitzicht op het volgende eiland! De volgorde van deze scooter reis heb ik hieronder uiteengezet.

Devil’s Tear

Devil’s Tear is een plek waar de golven breken op de rotsen, erg mooi om dit te zien! Na het zien van een paar krabben, een aantal hoge golven die breken op de rotsen (waardoor er soms ook ter plekke een kleine regenboog ontstaat) en genoten te hebben van dit spektakel zijn we weer de scooter opgestapt!

Devil's Tear op Nusa Lembongan
// Devil’s Tear op Nusa Lembongan //

Dream Beach

Op Dream Beach hebben wij ontbeten bij Dream Beach Hats, met uitzicht op het strand! Dat was echt heerlijk. We hebben genoten van het uitzicht en een heerlijk ontbijtje.

Dream Beach Hats
// Het uitzicht vanaf het terras van Dream Beach Hats //

Yellow Bridge

Deze gele brug verbindt de eilanden Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. De brug is opnieuw opgebouwd gezien deze nog niet heel lang geleden in is gestort (oktober 2016). De wrakken van de vorige brug liggen nog zichtbaar in het water.

De Yellow Bridge verbindt Nusa Lembongan en Nusa Ceningan
// De Yellow Bridge verbindt Nusa Lembongan en Nusa Ceningan //

Ceningan Cliffs

Vanuit de brug zijn wij doorgereden naar de Ceningan Cliffs. Vanuit dit hoge punt hadden wij prachtig uitzicht, ook op de plek waar wij de manta rog gespot hebben. Het is hier mooi, het uitzicht is prachtig maar verder is er vrij weinig te doen. Wij hebben dus redelijk snel onze reis weer vervolgd, op naar Song Tepo Beach.

Song Tepo Beach

Een fijne plek, zeesterren in het water en alle bootjes op het droge! Wat een uitzicht. Na hier even gerelaxt te hebben zijn we doorgereden naar de Zipline, deze was echter niet zo spectaculair als verwacht. Dus besloten we om te draaien en over de Yellow Bridge terug te gaan naar Nusa Lembongan.

Song Tepo Beach
// Song Tepo Beach //

Mangrove Road

We zijn vervolgens de Mangrove Road gevolgd en reden door een meer beschutte omgeving met aan onze rechterzijde het begin van de mangrove. Erg gaaf!

Mahagiri Resort

Bij het Mahagiri Resort zijn we gestopt voor een lunch, een wandeling over het strand en om even te relaxen aan het zwembad. Heerlijk! Bij veel tentjes is het mogelijk om gebruik te maken van het zwembad als je besluit om er iets te eten of drinken. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een bedrag te betalen voor het gebruik van een plekje aan het zwembad.

Song Lambung Beach

Song Lambung Beach is een klein strandje. Het was er wel mooi maar er gebeurde daar vrij weinig dus zijn wij omgedraaid en doorgereden naar het iets drukkere Mushroom Beach!

Mushroom Beach

Bij het Hai Tide Resort op Mushroom Beach hebben wij heerlijk genoten van een ondergaande zon. Mushroom Beach is wat drukker maar dat maakt het wel gezellig(er). Hai Tide Resort is onwijs mooi, voor ons veel te luxe, maar heerlijk om er even een aantal uurtjes te kunnen genieten.

Mushroom Beach
// Mushroom Beach //

Blackwood Coffee

Wij hebben onze dag afgesloten bij Blackwood Coffee. Dit kleine tentje valt eigenlijk helemaal niet op, je rijdt er echt letterlijk zo aan voorbij maar doe dat vooral niet! Ze serveren hier heerlijke nasi en daarnaast is de iced latte caramel echt een aanrader.

Iced Caramel Latte bij Blackwood Coffee
// Iced Caramel Latte bij Blackwood Coffee //

Na onze fantastische tijd op Nusa Lembongan besloten we richting de Gili eilanden te gaan. Op naar Gili Air!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.