24 uur in – Groningen

Wij gingen voor een dag en een nacht naar het mooie Groningen. Wat doe je als je maar 24 uur hebt in Groningen? De stad verkennen, eten en natuurlijk onwijs genieten. Op vrijdagochtend stapten wij de auto in op weg naar deze stad. Na om en nabij 3,5 uur kwamen wij aan bij een parkeerplaats aan de rand van deze stad. Je kunt aan de rand van de stad goedkoop parkeren en met een bus naar het centrum. Dus zo gezegd, zo gedaan. Aangekomen in het centrum waren wij helemaal klaar voor ons verblijf in de stad.

Het centrum

Wij sliepen een nachtje in een Airbnb in het centrum van Groningen. Heerlijk want zo konden wij alles te voet doen. Omdat wij 3,5 uur gereisd hadden waren onze buiken al behoorlijk aan het knorren en konden wij wel een goede lunch gebruiken. De beste tip hiervoor is lunchen Bij van Boven. Bij van Boven vind je op de Grote Markt op nummer 42. Het is wel even zoeken want deze leuke brasserie zit boven een andere zaak. Als je plaatsneemt in het restaurant, op de eerste etage, heb je een prachtig uitzicht op de Martinitoren. Wij genoten hier van heerlijke waldkorn broodjes. Mijn vriend ging voor het broodje met gemarineerde kip en ik voor die met tonijnsalade. De broodjes waren heerlijk en vulden goed dus waren wij klaar om even de stad in te gaan.

Onze Airbnb in hartje Groningen
// Onze Airbnb in hartje Groningen //

Shoppen

Als je iets goed kunt in het centrum van Groningen is het, naast lekker eten en drinken, shoppen. Meestal ben ik echt een voorstander om iets cultureels te ondernemen maar we hadden niet heel veel tijd meer na de uitgebreide lunch. ‘S avonds zouden wij sowieso naar een concert in de Oosterpoort gaan, dus het culturele aspect zou nog goedkomen. Wij besloten dus het centrum van Groningen te ontdekken door verschillende winkels te bezoeken. Er is een hele fijne boekwinkel genaamd van der Velde waar je naast verschillende boeken ook diverse tijdschriften terug kunt vinden. Van de boekwinkel gingen wij de drukke winkelstraat in waar de meer bekende winkelketens zitten zoals de Mango, H&M, Vero Moda en meer. Na een rondje winkels en nieuwe kleding voor mijn vriend hadden wij zin in een biertje gekregen.

Biertjes bij de Pintelier

Met onze tassen vol ploften wij neer op een kruk aan de bar. Wauw, wat hebben ze veel verschillende bieren hier, wel 100. Veel van de bieren zijn ook van de tap te verkrijgen. De Pintelier heeft 23 (wissel)kranen en daarnaast meer dan 80 bieren op de fles. Je kunt hier genieten van het grote assortiment. Het hele café is versierd met spullen welke bier gerelateerd zijn. Zo hangen er onder andere veel verschillende reclameborden aan de muur. Je vindt de Pintelier in de Kleine Kromme Elleboog. Het café is voor velen een favoriete plek om gezellig samen te komen, bier te drinken en te kletsen. In 2016 stond De Pintelier op de tweede plek in de Café Top 100 en wij begrijpen helemaal waarom!

De Pintelier
// De Pintelier //

Concert meepakken in de Oosterpoort

Na twee heerlijke biertjes in de Pintelier zijn wij bepakt en bezakt terug gewandeld richting onze Airbnb. Daar hebben wij onszelf wat opgefrist en zijn we terug naar het centrum gewandeld. Omdat de deuren van de Oosterpoort al rond 20.00 uur open zouden gaan wilden wij niet uitgebreid uit eten gaan want dan zouden we dat nooit redden. Het werd dus een snelle hap bij Happy Italy, wat trouwens prima was. Na het eten zijn wij door gewandeld naar de Oosterpoort. De Oosterpoort beschikt over twee concertzalen, je kunt De Oosterpoort zien als het cultuurcentrum van Groningen. Wij hebben genoten van een fantastisch concert van Rondé.

Na het concert hebben wij in De Oosterpoort nog een biertje gedronken. Daarna zijn we teruggelopen richting onze Airbnb en hebben wij nog even in De Drie Gezusters een afzakkertje gedaan. Wat een fijne dag was dit!

De volgende ochtend

De wekker gaat altijd te vroeg als je het ergens enorm naar je zin hebt maar het was voor ons tijd om terug naar Breda te gaan. Dat doen wij echter niet op een lege maag dus gingen wij op zoek naar een leuke ontbijt hotspot. Deze hotspot vonden wij aan de Brugstraat 28, genaamd Bakkerij Blanche. De bakkerij heeft twee ingangen, namelijk aan de Brugstraat 28 en aan de Kleine der A 1. Als je de ingang aan de Brugstraat pakt dan loop je eerst de winkel binnen maar kun je doorlopen en loop je zo de gezellige lunchroom binnen. De schappen van de bakkerij waren gevuld met heerlijke knapperige broden. Het interieur van de bakkerij is een trendy combinatie van marmer, koper, messing, beton en blauw staal. De lunchroom is versierd met heel veel hangplanten. Het voelt er heel huiselijk aan. Je vindt in de lunchroom eenvoudige betaalbare heerlijke gerechten.

Bakkerij Blanche
// Bakkerij Blanche //

Na het ontbijt zijn wij weer vertrokken vanuit Groningen, op weg naar Breda. Wij hadden namelijk diezelfde avond nog een concert, maar dan in Tilburg, van de Jeugd van Tegenwoordig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.