Vamos a la… – Malaga

Toe aan zon, zee, strand, cultuur en lekker eten… Dat waren wij in maart 2017. Met deze gedachten gingen wij, mijn vriend en ik, op zoek naar een stad die dit alles te bieden heeft. Malaga is de op 5 na grootste stad van Spanje en ligt aan de Middellandse zee. In de regio waar de stad zich bevindt is het (bijna) altijd lekker weer. Daarnaast ligt het dus aan zee, heeft het een strand en genoeg cultuur om jezelf een aantal dagen te vermaken. De perfecte bestemming voor een korte getaway.

Er is in Malaga, zoals aangegeven, genoeg te beleven. Wat wij hebben gezien en gedaan deel ik in dit blogartikel! Wie weet heb jij iets aan deze tips als je een keer naar Malaga gaat.

Reizen

Na ongeveer 3 uurtjes vliegen stapten wij uit het vliegtuig op Malaga Airport. Na een reis, met de taxi, van zo’n 20 minuten kwamen wij aan bij onze Airbnb. Een prima onderkomen in de Spaanse stad dichtbij alle bezienswaardigheden. In Malaga schijnt 300 dagen per jaar de zon wat het heerlijk maakt om deze stad te bezoeken en verkennen.

Sfeer

De sfeer in de hele stad is heerlijk relaxed. De inwoners van de stad zijn erg gastvrij en dat voel je. Daarnaast hou ik van de Spaanse cultuur. Mensen nemen hier heerlijk de tijd om met elkaar samen te komen op een terras en te genieten van het weer, wijn en lekkere tapas.

Eten en drinken

Zoals aangegeven nemen mensen hier heerlijk de tijd om te genieten van eten en drinken. Ik moet bekennen, het was voor ons totaal geen probleem om mee te gaan in deze “flow”. Wij hebben heerlijk zitten genieten van wijntjes, biertjes en tapas. Een eerste tip: Neem vooral plaats bij restaurants waar er lage krukjes en tafeltjes staan. Hier zitten vaak ook veel locals en het borrelen is hier niet duur. Als je hier plaats neemt hou er dan rekening mee dat je niet bediend zal worden maar zelf je drankjes en hapjes zult moeten gaan halen. Aan de vernieuwde haven hebben wij onder andere geborreld bij Cerveceria La Surena en gedineerd bij Restaurante Angus. In het historisch centrum hebben wij ook nog een avond gegeten bij El Pimpi, dit is ook zeker een aanrader!

Het historische centrum

De stad heeft een prachtig historisch centrum. Je kunt de vele verschillende bezienswaardigheden van Malaga zowel lopend als met de fiets ontdekken. Wij hebben heel veel gewandeld!

Plaza de Toros La Malageuta

Vanuit onze Airbnb liepen wij vaak langs een fantastische fontein en de stierenvechtersarena van Malaga ‘Plaza de Toros La Malageuta’. De arena is eind 19e eeuw gebouwd. De dagen dat wij verbleven in Malaga werd er een groot concert o.i.d. gehouden in de arena. Wij hebben de arena alleen vanaf de buitenkant bewonderd.

Mooie grote fontein in Malaga
// Mooie grote fontein //

De kathedraal van Malaga ‘La Manquita’

Een foto van de kathedraal vanaf de Santa maria
// Santa Maria, met op de achtergrond, de toren van de kathedraal //

In het historische centrum staat de kathedraal van Malaga. Deze kathedraal is tijdens de renaissance gebouwd. De kathedraal is groot en voorzien van veel decoraties waardoor je gewoon niet weet waar je moet kijken. Het is het zeker waard om deze kathedraal zowel van binnen- als buiten eens goed te bewonderen. Als je binnen bent vergeet dan niet om omhoog te kijken naar het mooie kleurrijke plafond.

De kathedraal van Malaga ‘La Manquita’
// Kathedraal van Malaga ‘La Manquita’ //

Tijdens ons bezoek aan de kathedraal waren er een aantal nonnen die samenkwamen voor de ingang van de kathedraal. Het bezoeken van de kathedraal kost je een klein entreebedrag.

Nonnen ontmoeten elkaar voor de kathedraal
// Nonnen ontmoeten elkaar bij de kathedraal //

Museo Picasso

In het mooie Palacio Buenavista is het Picasso museum gevestigd. Het museum ligt niet ver van het geboortehuis van Picasso vandaan. Dagelijks trekt dit museum een grote hoeveelheid bezoekers! Het museum is in 2003 geopend. Er is een vaste tentoonstelling welke voornamelijk werken van Picasso laat zien uit zijn eerste en laatste periode als kunstenaar. De collectie van het museum bestaat uit schilderijen, beelden en schetsen. In Barcelona en Parijs zijn er ook Picasso musea met de meer bekendere werken van deze meester. Toch vond ik persoonlijk de collectie van het museum in Malaga bijzonder. Daarnaast is het museumgebouw ook erg mooi. Dit maakt het bezoek aan het museum nog meer de moeite waard. Het Palacio Buenavista is een paleis, gebouwd op de resten van een Moors paleis, in de eerste helft van de 16e eeuw.

Alcazaba

Alcazaba, gelegen tegen een helling, is een voormalig Moors fort. Het is zeker de moeite waard om Alcazaba te bezoeken. Je hebt vanuit deze bezienswaardigheid een fantastisch uitzicht op de stad en de haven.

Uitzicht op de stadsmuur
// Uitzicht op de stadsmuur //
Uitzicht vanaf Alcazaba op de stad en de haven van Malaga
// Uitzicht vanaf Alcazaba op de stad en de haven van Malaga //

De Moorse invloeden zijn nog steeds goed zichtbaar. Tijdens de wandeling door het kasteel en over de oude stadsmuren baan je jezelf een weg over brede gangen, smalle trappen en door prachtige tuinen.

Moorse invloeden in Alcazaba
// Moorse invloeden in Alcazaba //

Teatro Romano

Aan de voet van de Alcazaba ligt een oud Romeins theater genaamd Teatro Romano. Teatro Romano is één van de oudste Romeinse theaters in Spanje. Je kunt het theater bezoeken maar je kunt het theater ook, meer op afstand, vanaf de binnenstad bewonderen.

Uitzicht op Teatro Romano
// Uitzicht op Teatro Romano //

Muello Uno en Dos

Muello Uno en Dos zijn een deel van de haven van Malaga. Dit deel is een aantal jaren flink onder handen genomen en dat is ook te zien. Dit deel van de haven is een mooi futuristisch openlucht winkelcentrum. 

De vernieuwde haven van Malaga
// De vernieuwde haven van Malaga //

Je kunt hier heerlijk lunchen, eten en winkelen. Wij hebben op verschillende terrasjes van de Muello Uno en Dos plaatsgenomen om lekker te genieten van drankjes en hapjes. Je hebt uitzicht op vissersbootjes, palmbomen en luxe cruiseschepen die hier aanmeren. Als je Muello Uno afloopt, voorbij de grote witte vuurtoren, kom je terecht op het strand Malagueta.

Het uitzicht over de vernieuwde haven van Malaga
// Uitzicht op de vernieuwde haven van Malaga //

Centre Pompidou Malaga

Het Centre Pompidou van Malaga ligt aan de vernieuwde haven van Malaga. Het museum is in 2015 geopend en dus nog erg nieuw. In het museum vindt je voornamelijk moderne kunst! Het museum heeft dezelfde naam als het museum in Parijs en Metz. Malaga is, zoals eerder benoemd, een echte cultuur- en museumstad. In totaal bevinden zich in Malaga wel 30 musea. Omdat deze stad bekend staat om zijn kunst en cultuur is ervoor gekozen hier het Centre Pompidou neer te zetten. Het gebouw van het Centre Pompidou van Malaga is zeer bijzonder. Zoals gezegd ligt het in het havengebied, van Muello Uno. Wat opvalt is de grote glazen Kubus, bovenop het gebouw. Deze kubus wordt ook wel ‘el Cubo’ genoemd. De kubus bestaat uit doorzichtige en gekleurde glazen platen. De glazen platen zijn ontworpen door Daniel Buren, een internationale Franse kunstenaar.

el Cubo van het Centre Pompidou
// el Cubo van het Centre Pompidou //

De collectie van het museum stelt om en nabij 90 werken tentoon. Wij hebben genoten van een bezoek aan dit museum. Vergeet ook niet om de trap binnen in het museum te bekijken. Wij werden door de trap, op het einde van onze ronde door het museum, nog even blij verrast.

De trap in het Centre Pompidou Malaga
// De trap in het Centre Pompidou Malaga //

Het strand

Zoals gezegd waren wij, naast kunst, cultuur en lekker eten toe aan zon, zee en strand. Malaga heeft in totaal 15 stranden. Wij hebben uiteindelijk heerlijk in de zon gelegen op het strand Playa De La Malagueta. Het strand ligt op maar een klein stukje wandelen van de binnenstad. Het was heerlijk om even te ontspannen, met onze tenen in het zand en de zon op onze bol. Omdat het geen hoogseizoen was, was het hier relaxed en helemaal niet druk. Langs het strand staan genoeg kraampjes waar lekker eten verkocht wordt en daarnaast zijn er ook talloze restaurants waar je terecht kunt. Het is zeker een aanrader het strand te bezoeken om zo even aan de drukte van de stad te kunnen ontsnappen.

Heerlijk strand in Malaga
// Heerlijk strand in Malaga //

Winkelen

Wij hebben in Malaga niet heel veel gewinkeld maar zijn wel door de grote winkelstraat gewandeld. Deze grote autovrije winkelstraat heet Calle Marqués de Larios. Allerlei grote modeketens zijn hier gevestigd zoals de Zara, Mango, &Other Stories en Stradivarius. In de periode dat wij in Malaga waren was er een groot filmfestival gaande. De Calle Marqués de Larios was voorzien van een mooie brede rode loper. De gebouwen waarin de winkels gevestigd zitten zijn vaak prachtig.

De grote brede winkelstraat in het centrum van Malaga
 // De winkelstraat in het centrum van Malaga //

Zoals je kunt lezen is deze stad zeker de moeite waard om te bezoeken! Mocht je dus nog op zoek zijn naar een leuke stad voor een stedentrip? Kies dan voor het Spaanse Malaga. Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk dan ons weekend naar het leuke Praag waar zowel genoeg te zien als te proeven is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.