Surabaya here we come! – Indonesië

We boekten vanuit Yogyakarta een interne vlucht naar Surabaya. Je kent het wel: wachten, inchecken, douane, slenteren langs de winkeltjes op het vliegveld. Vervolgens nog een boekje lezen, kletsen en hop, het kleine vliegtuigje in.

Surabaya

Surabaya zelf zou niet heel veel zijn en dat bleek ook zo te zijn. We waren naar deze plek gekomen met maar 1 doel: De Bromo vulkaan. Er zullen nu misschien mensen zijn die zich afvragen, waarom ben je dan naar Surabaya gegaan en niet naar bijvoorbeeld Malang? Achteraf gezien was Malang ook een goede optie geweest maar naar Surabaya konden wij mooi vliegen waardoor wij meer tijd overhielden om later in Bali te spenderen.

Een shoppingmall mét achtbaan…

Wij sliepen in een hotel waar er om de hoek een grote shoppingmall stond. De shoppingmall waar wij waren bestond uit meerdere verdiepingen. De laatste verdieping was een waar speelparadijs voor kinderen. Denk aan een indoor draaimolen, botsauto’s treintjes, spelletjes en een achtbaan. Daarnaast liepen er een clown en spongebob rond. Ondanks dat zij voor vermaak moesten zorgen wilden zij juist met ons op de foto. Deze shoppingmall was echt een bizarre wereld op zichzelf! We deden een aantal boodschappen en maakten onszelf daarna op voor een lange nacht/dag.

De Bromo vulkaan!

Om 22:30 uur werden wij opgehaald! Onze tour guide Hengky (Henkie), een grappige Indonesische man. Hij heeft ons deze nacht/dag gebracht van Surabaya naar de Bromo vulkaan en weer terug. ‘S nachts hebben we een keer een tussenstop gehad ergens in de bergen na een behoorlijke bumpy ride! Het is behoorlijk fris zo hoog in de bergen… Mocht je de Bromo vulkaan bezoeken en de zonsopgang willen zien, een grote tip: kleed je dik aan!

De zonsopgang

Na onze rit door de bergen stopen wij in een dorpje waar er al vele jeeps stonden te wachten om alle toeristen naar de Bromo te vervoeren. Zo ook onze Jeep! Van de ene bumpy ride naar de andere! Smalle weggetjes, haakse bochten, veel geschakel en getoeter. Na deze rit stonden wij dan (na nog een kleine klim) om 02:30 op het platform waar wij de zon op zouden zien komen! Het was erg koud! Uiteindelijk hebben wij tot 04:45 gewacht voordat er ook maar een zonsopgang te bekennen was.

Zonsopgang
// Zonsopgang //

Ondanks de en het lange wachten in de kou is deze zonsopgang het toch wel meer dan waard geweest! Uiteraard sta jij als een van de zoveel toeristen op dat platform naar de opkomst van de zon te kijken maar dat vergeet je direct als je dit prachtige tafereel aanschouwt. Na een aantal foto’s van de zonsopkomst zijn we teruggegaan naar de jeep om onze weg te vervolgen naar de vulkaan.

De klim naar de top!

Weer een bumpy ride door zowel de groene omgeving als de donkergrijze vlakte.

Deze jeep bracht ons richting de Bromo vulkaan
// Deze jeep bracht ons richting de Bromo vulkaan //

Vervolgens stopt de jeep en is het nog een behoorlijk eindje wandelen en klimmen om op de Bromo te komen. Aangekomen na de wandeling, klim en trap hadden wij een prachtig uitzicht op deze actieve vulkaan!

Het uitzicht vanaf de Bromo vulkaan
// Het uitzicht vanaf de Bromo vulkaan //

Een enorme witte rookwolk komt uit de vulkaan tevoorschijn en je hoort de Bromo “brommen”. We hebben genoten van het uitzicht, het bizarre van het staan op een actieve vulkaan en hebben daarna onze weg weer terug vervolgt naar beneden! Het was een fantastische ervaring! Uiteindelijk kwamen wij om 11:30 weer aan in Surabaya.

De actieve Bromo vulkaan
// De actieve Bromo vulkaan //

Het is een behoorlijke reis en wij waren daarna heel moe van het nachtje doorhalen. We besloten even te gaan liggen maar werden pas 17:30 weer wakker. Daar is het gelukkig vakantie voor, zullen we dan maar zeggen.

Van Surabaya vervolgden wij onze reis, de volgende dag, naar Bali!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.