Wat ben je mooi! – Indonesië

In 2016 heb ik mijn eerste grote reis gemaakt. Ik koos er samen met mijn beste vriendin voor om 3 weken naar Vietnam te gaan om daar met een backpack het land te gaan verkennen. Het was best spannend, maar wat was het gaaf! Het was uiteindelijk een reis geweest om nooit meer te vergeten! Azië heeft in 2016 mijn hart gestolen en dat zorgde ervoor dat ik in 2017 bedacht om, samen met mijn vriend, een reis te maken naar Indonesië. Zo gezegd, zo gedaan…

In deze blog reeks neem ik jou mee naar de plaatsen waar wij zijn geweest. We starten met de reis van Schiphol Amsterdam, met een tussenstop in Kuala Lumpur, naar Jakarta!

Doei Nederland, op naar Java!

Door twee van mijn lieve vriendinnen werden mijn vriend en ik naar Schiphol gebracht. Eerst even de bagage ingecheckt en daarna nog lekker genoten op het terras met “panaromic view”! En dan is het zover… Tijd om door de security heen te gaan. Ik moet bekennen dat ik geen held ben als het aankomt op vliegen. Ik heb geen vliegangst maar ergens vind ik het toch altijd wel spannend. Als we eenmaal in de lucht zitten gaat het allemaal wel weer maar dat opstijgen en dalen blijven voor mij toch altijd een spannend momentje.

We hebben 1 tussenlanding gemaakt voor we aan kwamen op Java, deze vond plaats op het vliegveld van Kuala Lumpur.

Kuala Lumpur

Het leuke aan Kuala Lumpur vind ik dat zij midden op het vliegveld een jungle(tje) hebben. Je kunt dus, als je de tijd hebt, even een kijkje gaan nemen! Het is niet groot maar het is wel heel fijn om even frisse lucht in te kunnen ademen na zoveel uurtjes in een vliegveld te hebben gezeten.

Kuala lumpur vliegveld
// Even een “frisse neus” halen op het vliegveld van Kuale Lumpur //

Op de terugreis hadden wij wederom een stop op Kuala Lumpur. Toen hebben wij gebruik gemaakt van het vliegveldhotel. Wij moesten een aantal uurtjes overbruggen in de nacht en besloten om deze slapend door te brengen. Het overnachten op het vliegtuighotel is niet goedkoop, je moet uiteraard betalen voor het aantal uur dat je de kamer(s) gebruikt, maar het was heel fijn nog even te kunnen slapen voordat we weer een vliegtuig in moesten. Even heerlijk gedoucht, tandengepoetst en de ogen dicht gedaan… tot de wekker afging en wij het laatste stukje van de reis afgelegd hebben naar Schiphol. 

Op naar Jakarta!

Na de stop op Kuala Lumpur zijn wij doorgevlogen naar Jakarta. Het avontuur kon daarna écht beginnen! Lees hier meer over de tijd die wij doorbrachten in Jakarta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.