Een heerlijk feestje in Schijndel – Paaspop 2018

Paaspop is een heerlijk festival. Het festival vindt plaats in Schijndel en duurt in totaal drie dagen lang. Je kunt tijdens het festival op de Paaspop camping slapen. Gelukkig kunnen wij, ieder jaar weer, bij de moeder van mijn vriend crashen. Wat Paaspop jou te bieden heeft? Heel veel toffe artiesten, leuke tentjes en heerlijk eten. In 2017 was ik voor het eerst op Paaspop en ook in 2018 waren we weer van de partij. En daar heb ik geen moment spijt van gehad. Het was weer genieten geblazen. Wat wij allemaal meegemaakt hebben lees je in deze post.

Paaspop 2017

In 2017 ging ik voor het eerst naar Paaspop en ik had geen idee wat mij te wachten stond. Ik bedoel, ik ben al naar meerdere festivals geweest hoor maar nog nooit naar Paaspop. Kan ik het bijvoorbeeld vergelijken met Pinkpop, Lowlands, Zwarte Cross, Soenda of Ploegendienst? Dat niet maar een mix van al die festivals met een heleboel glitters eroverheen komt toch aardig in de buurt. Ik vind Paaspop oprecht een van de gezelligste festivals van ons land. Het (muziek)programma van Paaspop is heel breed waardoor het zowel jong als oud publiek trekt. Iedere muzikale stroming heeft zo zijn eigen podium met entourage. De aankleding van dit festival doet menig mond openvallen. Het is duidelijk zichtbaar dat daar heel veel tijd en energie in wordt gestoken. Er zijn heel veel verschillende tenten, met verschillende sferen en verschillende mensen dat het echt een feestje is om op Paaspop te zijn en rond te lopen. Vorig jaar ontdekte en zag ik een aantal fijne artiesten.

Zo hoorde ik Rondé voor het eerst live en was ik gelijk verkocht. Hebben wij enorm genoten bij het optreden van Doe Maar. En Linde Schöne, die ook het voorprogramma van Diggy Dex in de Effenaar verzorgde, toverde een glimlach bij ons op het gezicht. Daarnaast hebben we vaak gedanst in de Loco Arena, gegeten bij verschillende tentjes in de Restolounge en genoten van de rolschaatsende menigte in de Disco Snolly.

Paaspop 2018

Ook dit jaar hebben wij intens genoten. Ja het was soms nat en koud maar dat hield ons zeker niet tegen om een fijn feestje te vieren. Vorig jaar “ontdekten” wij Rondé maar ook na deze editie kunnen wij weer artiesten toevoegen aan onze spotifylijst.  

Baloji

Zonder enige voorkennis over Baloji stapten wij de Roxy(tent) binnen. Wij zouden gaan luisteren naar Franse rap. Je kunt Baloji blijkbaar kennen van Fifa 18 waarin zij voorkomen in hun playlist. Daarnaast worden ze ook gedraaid op StuBru (Studio Brussel). Echter hadden wij nog nooit van ze gehoord en wisten niet waar wat ons te wachten stond. Maar wat heeft deze groep artiesten ons verrast met een heerlijk feestje in zomerse sferen. Baloji is een muzikant, regisseur en dichter. Daarnaast is hij blijkbaar ook nog creative director voor verschillende (bekende) merken en heeft hij een keer model gestaan voor Louis Vuitton.

In 2008 verscheen zijn eerste solo album genaamd “Hotel Impala”. Vervolgens verscheen in 2011 van dit album de Congolese versie genaamd “Succarsale”. In 2016 bracht hij een EP uit en in maart kwam het tweede album “Avenue Kaniama” uit. Er is ook een film met gelijknamige naam gemaakt, geregisseerd door Baloji. Op Paaspop hebben wij intens genoten van de energie en vrolijke klanken die Baloji samen met zijn muzikanten ten gehore bracht. Ik geef jou nog graag een luistertip mee. In dit nummer komen zowel de rap als vrolijke beats goed tot hun recht.

Luistertip: L’Hiver Indien.

Amartey & The Band Recraft

Nog meer vrolijke klanken werden ter gehore gebracht in dezelfde tent, de Roxy, door Amartey & The Band Recraft. Ook deze artiest was voor ons totaal onbekend. Blijkbaar was Amartey de winnaar van FunX Talent en is hij bij de Wereld Draait Door omdat opviel door de muziek die hij maakt. Amartey staat bekend om zijn afropop, reggae en pop. Met The Band Recraft maakte hij het lied Swing My Way. Op Paaspop traden Amartey & The Band Recraft op met heerlijke, vrolijke en swingende muziek.

Wij zijn op Paaspop ook altijd fan van de zogenaamde Boomshakalak tent. In deze tent wordt er 3 dagen lang door DJ’s dancehall en reggae(ton) muziek gedraaid. Amartey werd door ons dus ook zeker gewaardeerd. Deze artiest is opgegroeid in de Bijlmer en maakte al op jonge leeftijd muziek. Op het podium in de Roxy wist Amartey een mooie performance weg te geven waar hij ook zelf zichtbaar van aan het genieten was.

Luistertip: Time to remember.

Iggy Pop

De man met meerdere hits op zijn naam, Iggy Pop. Wij hadden ons onwijs verheugd op het optreden maar hebben er helaas niet zo van genoten. Iggy Pop is een zanger, songwriter, muzikant, producer, acteur, radio DJ en natuurlijk de uitvinder van het stagediven. Dankzij zijn spraakmakende energieke shows en muziek wist Iggy uit te groeien tot een waar fenomeen. Ik denk echter wel dat de gloriedagen voor Iggy Pop voorbij zijn. Uiteraard hebben wij wel genoten van het feit dat hij zijn klassiekers in de Apollo, de mainstage tent van Paaspop, heeft laten horen.

Luistertip: Lust for Life.

Jeugd van Tegenwoordig

Ik heb al een keer eerder een blogpost over ‘bazen van de club’ geschreven. Over wie ik het dan heb? De Jeugd van Tegenwoordig. Wij zijn in 2018 nog naar een show van dit fantastische trio geweest in Tilburg. Maar ook op Paaspop hebben wij wederom genoten van de klanken van Bas Bron en de rap van Vjeze Fur, Willie Wartaal en Faberyayo. 

Er werden zowel oude als nieuwe nummers gerapt. Het publiek had echter het nieuwe album wel vaker mogen luisteren. Met andere woorden was het vooraanstaand publiek lang niet zo enthousiast als wij. Maar hé, who cares? Wij stonden samen los te gaan en hebben het heel ‘Luek’ gehad.

Luistertip: Wittewijnmuziek.   

Rico en Sticks

Van De Jeugd van Tegenwoordig naar andere fantastische rap. In 2016 zagen we Dazzled Sticks in de Mezz in Breda. Ik draai zijn album nog steeds heel graag. Eigenlijk alle nummers van dat album vind ik fantastisch. De échte fan in dit verhaal is echter mijn vriend. Hij kent alle nummers van Rico & Sticks, samen en apart, uit zijn hoofd. Waar jij Rico & Sticks van zou kunnen kennen: Opgezwolle, Fakkelbrigrade en Opgeduveld. In deze verschillende formaties hebben zij nummers zoals Hoedenplank en Gekke Gerrit gemaakt. In de zomer van 2017 verscheen het album IZM met het nummer Sneakers Fris. Daarnaast ken je ze misschien van het themalied van 3FM Serious Request 2017 genaamd ‘Breng het samen’. Wij hebben tijdens het optreden in ieder geval geprobeerd mee te rappen, al is het tempo van Sticks niet bij te benen. En uiteraard hebben wij onze vuisten in de lucht gegooid en genoten.

Luistertip: Hoedenplank.

Fritz Kalkbrenner

Fritz, je kent hem wel, het broertje van paul. Nee? Helemaal niet erg. Misschien zegt hun hit Sky and Sand je wel wat? Als je van techno houdt dan zijn Fritz en Paul Kalkbrenner geen onbekende voor jou. Het enige wat ik nog te zeggen heb over dit optreden is: Fritz, wij hebben enorm van je genoten.

Luistertip: Het album Grand Départ

Hillbilly Moonshiners

De Hillbilly Moonshiners bracht hun Tribute to Mumford & Sons naar Paaspop. Ik ben zelf enorm fan van Mumford & Sons. Nummers zoals ‘Little Lion Man’, ‘Babel’ en ‘Sigh No More’ werden gespeeld in de Restolounge. De Restolounge is een grote tent waar je bij allerlei eettentjes lekker eten kunt halen. In deze tent staan ook banken en tafels waaraan je plaats kunt nemen om op je gemak te eten. Het is er echter heel vaak heel druk en dus is een plekje vinden een ware topsport. Gelukkig kan je ook gemakkelijk staand een frietje, broodje of pasta’tje eten. Aan een zijde van de Restolounge vind je een podium. Terwijl jij dus wat eet en/of drinkt kun je hier genieten van live optredens.

Tijdens het optreden van de HillBilly Moonshiners stonden er een aantal ‘Paaspopgangers’ bovenop de tafels en banken. De hele sfeer was top en iedereen stond zichtbaar van het optreden te genieten. Na dit optreden besefte ik mezelf alleen maar meer dat ik nog eens een live optreden van Mumford & Sons moet meemaken. Hopelijk zit dat er nog een keertje in.

Ooostblok

Nee, het is geen typfout, Ooostblok schrijf je écht wel met 3 O’s. Deze band hebben wij ook in de Restolounge mogen bewonderen. Wat er zo leuk aan deze band is? De mannen van deze band maken traditionele balkan/gypsy rock. Ze maken er een waar Balkan dansfeestje van. De hele band is gehuld in bontjassen en dragen mutsen met daarop de Russische vlag. Tijdens het muziek maken worden er nog een aantal vodka’tjes achterover geslagen. Het dak van de Restolounge gaat eraf. Van de teksten kun je werkelijk waar niets verstaan maar de klanken maken veel goed. Deze muziek luister ik waarschijnlijk nooit meer maar het was een optreden om nooit meer te vergeten.

Disco Snolly

Boogie Woogie, Groovy One-Two en The Face Wave. Ben jij bekend met deze disco dansmoves? Laat ze dan zien in de Disco Snolly. Vorig jaar was de Disco Snolly nog een klein tentje maar dit jaar is het een grote(re) losstaande tent. Je kunt in de Disco Snolly overdag rolschaatsen.

En vanaf 21:00 uur kun jij jouw dansmoves tonen op de dansvloer. De hele dag door kun je sowieso genieten van allerlei disco hits. Het is in de Disco Snolly altijd feest. Naast disco muziek wordt er af en toe ook een hippe(re) plaat tussendoor gedraaid maar bovenal voert disco hier de boventoon. Dus als jij van disco muziek houdt moet je in de Disco Snolly zijn.

Wunderbar

Het festivalterrein van Paaspop is voorzien van meerdere kleine tentjes. Zo zijn er de Boomshakalak, Dans&Grietje, Disco Snolly en ook the Wedding chapel. Maar je vindt er ook de Wunderbar. In deze kleine ronde tent kun je enkel en alleen Apfelkorn drinken en worden er alleen maar apres ski hits gedraaid. Als de Wunderbar open is dan is het er altijd gezellig druk.

Niet geschoten is altijd mis

Zoals al eerder aangegeven vind je heel veel verschillende tentjes op Paaspop. Zo was er ook een wagen omgebouwd tot schiettent. 

Het was er mogelijk om in ruil voor muntjes te schieten op een schietschijf. Hoe dan ook heb je in deze schiettent altijd prijs! En je raadt het niet, ik heb gewoon in de roos geschoten. Mijn beloning? Prachtige glitter pompons die natuurlijk in de Disco Snolly goed van pas kwamen.

Voor ieder wat wils

Zoals eerder aangegeven biedt Paaspop vermaak voor jong en oud. Zo was er bijvoorbeeld een tentoonstelling genaamd beachballartexpo. Er hingen in deze tent, waar de tentoonstelling gehouden werd, allerlei versierde beachball rackets. Je kon na het bekijken van alles zelf ook een balletje slaan en in het gastenboek schrijven.

Hou jij van minigolfen? Ook dat kon op Paaspop dit jaar. Er was een leuk minigolfparcour aangelegd buiten.

Ben jij meer van beerpong? In een andere tent was het weer mogelijk om met grote ballen, in twee teams, tegen elkaar beerpong te spelen. Als jij houdt van theater kun je nog terecht in het Theater op Paaspop. En als je het ‘gewone bier’, de radler en desperados beu bent kun je een biertje drinken bij het speciaalbier café. Je kunt zowel binnen in het café, buiten op een zitzak of bij een van de vuurkorven genieten van een heerlijk biertje.

Naast drinken kun je op Paaspop ook lekker eten. Zoals eerder verteld heb je de Restolounge waar je terecht kunt voor een lekker hapje. Echter staan er ook nog heel veel losse tentjes over het terrein verspreid waar je terecht kunt. Wat je zoal kunt eten? Friet, snacks, hamburgers maar ook heerlijke pasta, pizza, vegetarisch, kebab, frozen yoghurt, wentelteefjes, tosti’s en nog zoveel meer!

Heb jij ondertussen al zin gekregen om een keer/weer naar Paaspop te gaan? Mooi! In 2019 komt er gewoon weer een heerlijke Paaspop editie aan. Blok daarom alvast 19, 20 en 21 april in je agenda. En wie weet zien we elkaar volgend jaar op Paaspop.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.