Het is de JVT – De Jeugd van Tegenwoordig

Het zijn drie rare vogels op het podium en ik denk nog steeds dat de regel you love them or hate them geldt. Het zijn drie kerels en ze noemen zichzelf de Jeugd van Tegenwoordig. Ze wisten Nederland, in 2005, te veroveren met het lied Watskeburt?! Ondanks dat nog steeds veel mensen niet weten wat ze zingen blijft de Jeugd een, door fans, graag gezien trio.

De Jeugd Van Tegenwoordig

Vjeze Fur (Freddy Thatlehner), Faberyayo (Pepijn Lanen), Wille Wartaal (Olivier Locadia) vormen samen met Bas Bron de JVT. Het eerste album van de Jeugd, genaamd ‘Parels Voor De Zwijnen’, zorgde ervoor dat het trio een plaatsje in de Nederlandse muziekwereld wist in te nemen. Het album won diverse prijzen. De Jeugd heeft al op diverse plaatsen in Nederland en ook België opgetreden. Na ‘Parels Voor De Zwijnen’ volgde het album ‘De Machine’. Op dit album vind je onder andere ‘Kerk’, ‘Datvindjeleukhe’, ‘Buma In Mijn Zak’ en ‘Er Is Een Hitje’ terug. Na ‘De Machine’ kwam ‘De Lachende Derde’ uit. Het derde album van de JVT. ‘Sterrenstof’ en ‘Get Spanish’ zijn natuurlijk hitjes die eigenlijk iedereen wel kent. Maar vergeet ook zeker ‘Tante Lien’ niet!

De Jeugd Van Tegenwoordig
// De Jeugd Van Tegenwoordig //

“Handen in de lucht en groeten aan je tante
Welke tante? Tante Lien
Welke Lien? Lean back, ooh”

Onze Gekke Boys brachten in 2013 het album ‘Ja, natúúrlijk!’ uit met daarop de gelijknamige hit ‘Gekke Boys’. ‘De Formule’ en ‘Een Barkie’ zijn, van dit album, de meer bekendere hitjes.

Na dit album volgde ‘Manon’, een ode aan de vrouw. Naast nummers op albums maakte de Jeugd ook singles. Voorbeelden zijn het hitje met Katja Schuurman genaamd ‘Ho Ho Ho’, ‘Voorjekijkendoorlopen’ en ‘Shenkie’.

“Shenkie in de koelkast
Kenk je bent een fool gast
Oublier, quelque chose, Faffie, faffie, oeh ah”

Poppodium Mezz

In september 2014 stapte ik op de fiets om een feestje te gaan vieren, in Breda, samen met de Jeugd. Op vrijdag 26 september stonden de mannen in de Mezz, het was er superdruk maar de sfeer was top. Bokoesam warmde deze avond de zaal op. Vervolgens nemen de bekende tonen van Bas Bron de zaal over en betreden Faberyayo, Vjèze Fur en Willy het podium. Er werden vooral oudere nummers gespeeld van het album ‘De Formule’. Daarnaast hebben wij ook nog hard staan dansen op ‘Hollereer’ en ‘Tante Lien’. Bas Bron was jarig deze avond en dat hebben we dan ook met z’n allen gevierd door te zingen. Het was een feestje om niet te vergeten!

De Jeugd Van Tegenwoordig poppodium Mezz in Breda
// De Jeugd Van Tegenwoordig poppodium Mezz in Breda //

Pinkpop

In 2015 wisten wij kaarten te bemachtigen voor Pinkpop. Samen met twee vriendinnen en een vriend hebben wij genoten van diverse optredens. Deze dag bestond uit een brede range aan artiesten. Denk aan de Belgische Urbanus & De Fanfaar, popster Pharrel Williams, rapper/zanger TyphoonOscar And The Wolf en Kovacs (met bontmuts). Naast deze namen stond ook het supertrio op de lijst met artiestennamen. We hebben, in de zon, staan dansen en springen maar toch vond ik ze op Pinkpop niet zo goed als tijdens het optreden in de Mezz.  

Theatershow in het Chassé 2017

Watskeburt?! de musical. Nooitgedacht en verwacht dat De Jeugd Van Tegenwoordig het theater zou veroveren. In 2017 werd de theatershow in het Chassé Theater in Breda opgevoerd. De theatershow was een tegendraadse en vreemde en ergens toch wel grappige musical. Of ik er echt van genoten heb? Daar kan ik tot op de dag van vandaag geen antwoord op geven. De Jeugd stond niet zelf op het toneel maar de musical werd gespeeld aan de hand van poppen. Het trio baant zich, in de musical, door verschillende werelden op zoek naar Bas Bron. Bas Bron is, in de musical, ontvoerd door de geniale AuSchurk gespeeld door Henk Poort. De musical was vaag en dat maakte het geniaal grappig en tegelijkertijd een toneelstuk dat niet te volgen was. Ik moet bekennen dat ik niet nog een keer naar de JVT zou gaan als zij met nog een musical zouden komen.

Watskeburt de musical
// Kort artikel over Watskeburt de musical in de Grazia //

De 013 en een nieuwe single 2017

Het laatste echte optreden van de Jeugd zag ik in 2015 en dus was het in 2017, na de musical, tijd om de mannen nog eens een bezoekje te brengen. Er kwam een nieuwe track uit genaamd ‘Gemist’. Het nummer is de eerste track van het nieuwe album genaamd ‘Luek’. De naam van het album onthulde de Jeugd op het podium. Faberyayo, Vjèze Fur en Willy kwamen het podium opgelopen in, natuurlijk, te vette outfits. Het dak ging er deze avond af. Ze speelden tracks van het nieuwe album en natuurlijk ook de echte oude kneiters.

Ik heb weer ouderwets genoten van de Jeugd en ik ben sowieso blij dat deze mannen weer “terug zijn van weggeweest”. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.