Genieten in De Oosterpoort – RONDÉ

Ik weet het nog goed, ik was op Paaspop in Schijndel en stond daar onwijs te genieten van het optreden van RONDÉ. Vanaf dat optreden heeft deze band, met zangeres Rikki, mijn hart gestolen. Deze band heb ik na het optreden in Schijndel direct aan mijn favo-lijstje in Spotify toegevoegd. Omdat het eerste optreden naar meer smaakte kochten mijn vriend en ik kaartjes voor een optreden in De Oosterpoort in Groningen.

“Run, it’s what you feel until the morning arrives”

Zangeres Rikki

De stem van deze fantastische zangeres weet mij menig keer kippenvel te bezorgen. Ze zingt deze avond de sterren van de hemel. Al geeft ze zelf wel aan dat ze toch niet helemaal lekker in haar vel zit. Ok, misschien viel het bij de eerste twee nummers op dat er een stukje minder power in zat. Maar eerlijk gezegd was het ons nog niet echt opgevallen. Heel fijn wel dat Rikki zo eerlijk was om aan te geven niet haar dag te hebben. Echter wist ze dit na deze aankondiging helemaal om te draaien en rockte ze, met de steun van het publiek, nog veel meer nummers.

RONDÉ in de Oosterpoort in Groningen
// RONDÉ in de Oosterpoort in Groningen //

Wat redelijk centraal staat in de nummers en het geval van RONDÉ is de ontdekkende en zoekende houding van de twintiger van deze tijd. De zangeres van RONDÉ geeft aan dat je op deze leeftijd heel erg op zoek bent naar jezelf maar dat je ook zoekt naar de ander. Het rusteloze gevoel klinkt weer in de teksten en ritmes van de band. Ik hou van Rikki’s power, manier van bewegen op het podium en hoe zij na het zingen van een lied weer heel ingetogen en introvert overkomt als ze daar zo vooraan op het podium staat als leadzangeres van de band. Het is mooi om deze afwisseling van heel uitbundig naar teruggetrokken, bijna verlegen, te zien. Het maakt haar een zangeres die optreedt met al haar gevoel in haar lijf.

De naam RONDÉ

De band bestaat in totaal uit 5 leden net als de 5 letters van de bandnaam. Alle ideeën en talenten van alle vijf de leden worden samengebracht en maken het succes van deze band. Op het podium zie je hoe goed ze op elkaar ingespeeld zijn en hoe leuk ze het vinden om op te treden. Je ziet ze vanuit de zaal genieten van het publiek dat klapt, joelt en losgaat op zowel oude als nieuwe nummers.

RONDÉ in de Oosterpoort in Groningen
// Zangeres Rikkie en de rest van de bandleden van RONDÉ //

Wij hebben mogen genieten van nog nooit eerder gespeelde nummers en hebben daar enorm van genoten. Het was een fijn optreden en zeker de moeite waard. Ook in de zaal van De Oosterpoort in Groningen hing een gemoedelijke en gezellige. Het was sowieso weer leuk een keer terug in Groningen te zijn. Wij hebben een hele dag en nacht van deze stad mogen genieten. Mocht RONDÉ nog een keer ergens in de buurt optreden dan ga ik zeker nog een keer kijken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.