The Tiger Club – Breda

Mocht jij je willen genieten van heerlijk Aziatische streetfood dan ben je bij The Tiger Club in Breda aan het juiste adres. Je vindt dit leuke restaurant in de Sint Janstraat. Reserveren van tevoren is voor kleine groepen niet mogelijk dus loop gewoon binnen, vraag of er plek is en zo ja, twijfel dan niet maar neem direct plaats. Het leuke interieur zorgt ervoor dat je jezelf direct waant in de Aziatische sferen. The Tiger Club wil op alle mogelijke manieren de liefde voor Azië met zijn klanten delen. Je kunt zowel dineren, lunchen als borrelen.

De glazenwand in The Tiger Club

Four Asian Tigers

Het idee van eten bij de Tiger Club is dat je, je eten deelt. Alle gerechten hebben het formaat van een tussengerecht waardoor ze gemakkelijk met elkaar te delen zijn. Extra lekker en leuk want zo kun jij van meerdere gerechten proeven. Vanwege de sterke economische, industriële en technologische ontwikkeling in de jaren ‘80 in de landen Taiwan, Singapore, Korea en Hong Kong verkregen zij de naam “Four Asian Tigers”. De vier genoemde landen vormen zowel in de gerechten, drankjes en het interieur de basis van The Tiger Club.

Het interieur van The Tiger Club

Oosterse biertjes

Samen met mijn vriend wilde ik, op een donderdagavond, een hapje gaan eten. We kozen er samen voor om de gok te wagen en te kijken of er plek zou zijn bij The Tiger Club. Er was gelukkig plek en dus namen wij direct plaats. Bij het zien van het menu begonnen wij al te watertanden. Om de eerste dorst te lessen konden wij kiezen uit, onder andere, een van de Oosterse biertjes op de kaart. Zelf ging ik voor een heerlijke Bintang, een biertje wat wij veel dronken in Indonesië. Mijn vriend koos voor een Singha, een biertje uit Thailand.

Bintang biertje en een heerlijke bun
Bintang biertje en een heerlijke chicken teriyaki bun

Heerlijke gerechten

Om de eerste kleine honger te stillen kozen wij voor de apetizer Chả giò. Dit gerecht bestaat uit twee Vietnamese groenten loempia’s. Deze loempia’s smaakten al snel naar meer. Na de Chả giò stonden er twee gestoomde buns op tafel. Deze chicken teriyaki buns komen uit Taiwan. De bun deed ons qua smaak en structuur denken aan een broodje bapao maar de vulling was 100 maal lekkerder. In de bun zat gebakken kipfilet en teriyaki saus. In totaal krijgen wij twee buns welke goed vulden. Toch hadden wij nog een gaatje over voor ‘de derde ronde’. Deze bestond uit rijst, beef rendang en cereal butter prawns. Beef rendang is in kokos gestoofd rundvlees met citroengras, laos en tamarinde. Het gerecht komt uit Indonesië. De cereal butter prawns zijn gewokte gamba’s met currybladeren en cornflakes. Dit heerlijk zoete gerecht komt uit Singapore.

Beef rendang en cereal butter prawns
Beef rendang en cereal butter prawns

Na deze verschillende gerechten zaten onze buiken goed vol. Wij hebben heerlijk gegeten, genoten van de sfeer en komen hier zeker een keer terug! Tijdens de restaurantweek zijn we ook lekker uit eten geweest in Breda bij Restaurant Zuyd. Een hele andere sfeer en keuken dan wat je hier net gelezen hebt. Maar het is een aanrader als je luxer uit eten wilt in een mooi en ook gezellig restaurant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.