Restaurant Chocolat – Breda

Even niet uit eten zoals jullie wel weten… maar als wij niet uit eten kunnen dan halen wij het ‘uit eten’ gewoon naar ons toe. Hoe? Door een heerlijke NYE Box te bestellen bij restaurant Chocolat, in het centrum Breda. Wij hadden nog niet eerder gedineerd bij Chocolat maar dit restaurant stond nog op ons lijstje. Het restaurant is gevestigd in de binnenstad van Breda, in winkelhof ’t Sas.

De chef van het restaurant, Dorus Clement, ken je misschien nog van het RTL-programma ‘The Taste’. Hier greep Dorus net naast de hoofdprijs waardoor hij zijn wens om een eigen restaurant te starten niet direct waar kon maken. Maar hij heeft nu alsnog gewonnen als chef van restaurant Chocolate, waar hij nu al een tijd, het stokje heeft overgenomen van Mandy Vink. En hoe? Dorus laat in zijn gerechten regelmatig de invloeden van de Franse en Oosterse keukens terugkomen. En ook dat was goed te proeven en terug te zien in dit viergangen diner.

Wauw, wat hebben wij genoten van de heerlijke NYE Box bestaande uit een voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht. Om de avond compleet te maken bestelden wij er een fles cava en friandises bij.

Het was overigens mogelijk om een vega variant van dit diner te bestellen.

Voorgerecht

Het voorgerecht bestond uit tonijn met ingelegde komkommer, een mousse van basilicum en avocado. Het gerecht werd afgemaakt met een nori crunch. De crunch is duidelijk de Oosterse invloed in dit gerecht. Het was een heerlijke combinatie van frisse en mooie smaken.

Voorgerecht van tonijn
// Heerlijk voorgerecht van tonijn met frisse smaken //

Tussengerecht

Het tussengerecht bestond wederom uit vis. Het was een combinatie van kabeljauw, kreeft en een tom yam saus. De saus moesten we nog even opwarmen in een pannetje. En de kabeljauw en kreeft werden beiden geleverd in een vacuümzak. Door de vacuümzakjes in een pan met warm water te leggen werden deze in een aantal minuten gaar. Op de kabeljauw werd een combinatie van wortel en bosui julienne gepresenteerd waarop vervolgens de kreeft kwam te liggen. Het gerecht maakten wij af met de heerlijke tom yam saus.

Tussengerecht van kabeljauw met kreeft en tom yam saus
// De kabeljauw met kreeft en fantastische tom yam saus //

Hoofdgerecht

Dit hoofdgerecht was echt om te smullen. Wij hebben twee mooie stukken vlees van een rund bereid door deze eerst even kort aan te bakken en daarna nog even in de oven verder te laten garen. In de tussentijd verwarmden wij de stoof met truffel, pompoen crème en shiitake. En bakten wij de spruiten.

Rund met truffel stoof op pompoen crème met spruitjes, shiitake en jus
// Een stuk rund geserveerd op pompoen crème met stoof, shiitake, spruitjes en jus //

Het bord werd opgebouwd door eerst een spiegeltje te maken van de pompoen crème op het midden van het bord. Vervolgens kwam daarop de stoof te liggen en dan het vlees. De shiitake kwamen daar nog overheen en de spruitjes erlangs. Er zat ook een heerlijke jus bij welke het gerecht helemaal af maakte.

Nagerecht

Met onze buiken eigenlijk al helemaal vol besloten wij nog even te wachten met het nagerecht. Deze was immers zo klaar. Het nagerecht was een dessert bestaande uit een blauwe bessen ’taartje’ met daarbovenop merengue. Er zat ook nog een heerlijke blauwe bessen compote bij.

Het feestje was pas helemaal compleet toen ook de magnum erbij geserveerd werd en het sterretje werd aangestoken.

Bos bessen taartje met merengue, een magnum en sterretje
// Het feestelijke bos bessen ’taartje’ met merengue, bosbes compote en een magnum //

Wij hebben onwijs genoten van deze “pre new year’s eve”. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer snel gaan eten in het restaurant Chocolat. En zo niet? Dan gaan we zeer zeker nog eens genieten van Chocolat tijdens een ’thuis uit eten diner’!

Benieuwd waar je nog meer heerlijk kunt eten in Breda, vergelijkbaar met restaurant Chocolat, bekijk dan eens mijn blog over restaurant Zuyd.

2 reacties

  1. Super om te lezen hoe jullie Restaurant Chocolat hebben ervaren! Leest lekker weg en ik krijg al zin om mijn vriendin te verrassen.

    • Hi Ramon, wat leuk om te horen! Het is zeker de moeite waard om hiermee jouw vriendin te verrassen. Laat je mij weten hoe jij het eten hebt ervaren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.