Genieten bij Bali James – Breda

Wil jij genieten van heerlijk Indonesisch eten? Dan is het restaurant Bali James in Breda dé uitkomst voor jou. Dit restaurant zit al meerdere jaren gevestigd in Breda aan de Markendaalseweg. Wat echt lekker is bij Bali zijn de rijsttafels. Begin jij ook al te watertanden? Ik beloof je, dat als je verder leest, dat alleen maar toe zal nemen!

Genieten op zondagavond

Wij, mijn vriend en ik, besloten op zondagavond te genieten van heerlijk Indonesisch eten bij Bali James samen met mijn ouders. Bij binnenkomst werden onze jassen aangenomen, daarna mochten wij meelopen naar onze gereserveerde tafel. Het is eigenlijk altijd druk hier dus reserveren van te voren is geen overbodige luxe. Het feit dat het hier altijd druk is zegt tegelijkertijd veel over hoe lekker het eten is! Wij houden van Indonesisch eten en willen daarom het liefst zo veel mogelijk verschillende dingen proeven. Om deze reden kozen wij voor zowel een kleine als grote rijsttafel. Alles wat vervolgens op tafel kwam was bereid met verse kruiden en ingrediënten. Door het Indonesisch eten kwamen ook meteen weer alle verhalen over onze reis naar Indonesië ter tafel.

// Seroendeng, bami en meer gerechten //

De kleine rijsttafel

Voor €24,50 per persoon geniet jij al van een heerlijke rijsttafel. Ondanks dat wordt gezegd dat deze rijsttafel de kleine versie is hadden mijn moeder en ik hier meer dan genoeg aan. Je kunt zelf kiezen wat voor soort rijst je bij de rijsttafel geserveerd wilt hebben. Wij kozen voor witte rijst en bami. De kleine rijsttafel bestaat uit heel veel verschillende gerechten. Een van mijn favorieten was bijvoorbeeld de Sayur lodeh, een gerecht van groente in kokosmelk. Daarnaast was de Daging rujak ook zo op en hebben wij genoten van de Sate babi. Op het laatst aten wij de Pisang goreng, ook wel beter bekend als gebakken banaan.

// Pisang goreng, Gado gado met pindasaus en Sayur lodeh //

Uiteraard hebben wij niet alleen van de kleine rijsttafel gegeten maar ook veel geproefd van de grote rijsttafel. Het leuke aan eten bij Bali James vind ik dat alles in kleine schaaltjes op tafel geserveerd wordt. Op deze manier kun je eten heel gemakkelijk delen en van alles een beetje proeven. Dat maakt het eten naar mijn mening veel gezelliger.

De grote rijsttafel

Mijn vriend en vader bestelden een grote rijsttafel. Zoals aangegeven hebben mijn moeder en ik natuurlijk ook genoten van deze, nog meer uitgebreide, rijsttafel. Naast Sate babi hadden zij ook Sate kambing. Naast sate hebben wij genoten van de Sambal goreng udang besar, dit zijn grote garnalen met petehbonen in kokossaus. Wat tussendoor heerlijk is, is wat Acar campur, ook wel gemengd zoetzuur. Ook de Gado Gado en Rendang waren heerlijk.

// Een overheerlijke tafel met allerlei heerlijkheden //

Na het eten dronken wij nog een kop koffie en koos ik zelf voor jasmijn thee. Deze heerlijk thee wordt geserveerd in een klein theepotje met bijpassend kopje.

// Het leuke theekopje voor de jasmijn thee //

Heb jij zin in een avond genieten van heerlijk Indonesisch eten? Geef Bali James dan zeker een kans. Houdt jij sowieso van Oosters eten? Ga dan ook eens een hapje eten bij The Tiger Club

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.